Kenan

Startade på bänken: Besim, Micke, Egzon A, Erik, Sakhi, Eldin, Jocke

OBS att BKW står som hemmalag i texten

Förra veckan var det LFK U18 som stod för motståndet, denna gången ett ungt G/V. Vädret var utmärkt – speciellt efter att molntäcket sprack upp och solen började värma upp det ganska råa klimatet en del.

Walldia hade för avsikt att lufta det mesta av truppen och det var 18 man ombytta. Alla skulle spela minst 45 minuter, utom Jocke målis som skulle få ca 20 minuter som utespelare, han ansågs inte orka mer!

Walldia har mycket boll inledningsvis, men G/V ligger lågt och försvarar sig bra. Det är också det vitklädda ”bortalaget” som kvitterar ut den första chansen när man efter en omställning i minut 9 kommer i ett bra läge utanför straffområdet och med en riktig ”mörsare” träffar ribban.

Walldia svarar upp någon minut senare när man får en frispark ute till höger inte så längt från kortlinjen, nästan som en hörna, så därmed naturligt att Zett slår densamma, Hannes når högst inne i straffområdet och skarvar snyggt in ledningsmålet efter 10 minuter.

Efter ledningsmålet är det Walldia som äger mest boll och det var bara frågan när 2-0 skulle komma.

Ganska tufft spel emellanåt så domare Ström fick visa att han hade kortleken med sig för att kyla ner känslorna hos kombattanterna. BKW är spelförande lag men G/V försvarar sig bra.
Robban Andersson i BKW har ett utmärkt inlägg till Kenan där G/V målisen Hannes Nilsson verkligen får visa sin klass.

Walldia tar sig ofta fram på vänsterkanten, ofta med Nderim och Hannes inblandade. Nilsson får flera gånger visa sig på styva linan. Men till sist är G/V försvaret lite oförsiktiga och går för hårt åt Markus Pettersson när han glider in i straffområdet centralt, Ström pekar helt riktigt på 11 meterspunkten.

Kenan med fortsatt förtroende från straffpunkten sätter bollen säkert till höger om Nilsson därmed var 0 -2 ett faktum efter 39 minuter.

Med minuten kvar av halvleken träffar Nderim stolpen efter att ha sågat sig igenom G/V försvaret .

När halvtidssignalen ljuder över ”Veingeslätten” går bägge lagen till pausvila med olika känslor skulle jag tro. G/V måste vara nöjda med att ”bara” ha 0-2, för det var bara ett par tillfällen som hade oroat Dino Ejup i BKW kassen under första halvleken, men man var nog nöjda med sitt försvarsspel.

BKW kände säkert att man kunde varit effektivare överlag.

Andra halvlek mönstrade BKW sex nya spelare. Micke K, Egzon A, Erik L, Besim, Sakhi och Eldin E in.
Jakob, Simon W, Edvin, Nderim, Marcus och Robban ut.

Andra halvlek ser ut ungefär som den första. G/V försvarar sig och det är BKW som äger mest boll, det ska bli lite mer öppna ytor för bägge lagen, speciellt BKW.

I minut 55 har Walldia en trippelchans men Nilsson gör ännu en jätteräddning.

Zett går ut och Jocke kommer in med drygt 20 min kvar, nu var frågan om det skulle behövas syrgas till Sörensen innan matchen var över, men det var en obefogad oro visade det sig.

Det var mer öppna ytor i andra halvlek där Walldias ”Samba Erik” fick briljera, men Nilsson snuvar honom vid det ena tillfället efter det andra. Men i 72:a minuten var jag säker på mål när ett inlägg från vänster satt på Eriks panna från ganska nära håll men Nilsson gör ännu en otrolig räddning.

Istället bjöds publiken på en riktig godbit från hemmalaget. En misslyckad hörna från G/V blir till ett nytt inlägg från samma kant till en hemmaspelare i straffområdesstruten som med en snygg volley reducerar till 2-1 utan chans för Dino att avvärja.

G/V ser nu sin chans att målmässigt utjämna tillställningen. Det öppnar upp ännu mer öppna landskap, speciellt för Besim som ska göra 2 snarlika mål inom 7 minuter.

3-1 kommer efter 83 minuter där ett högt stående G/V lag blir ifrån sprungna av en pigg Besim som rundar Nilsson och placerar in 1-3

4-1 89 min ser nästan likadant ut med öppna landskap och en hjälplös Hannes Nilsson som siste utpost.

Ett rättvist resultat utan tvekan där det var klart mest chanser för BKW och G/V mest fick träna försvarsspel.
Angående ork så klarade sig Jocke fint utan syrgas.

Alla Walldiaspelare gjorde också bra ifrån sig både i första och andra halvlek. En som utmärkte sig extra var Simon Walldèn som agerade defensiv mittfältare med bravur under första halvlek normalt ingen van plats för Walldèn.

Nästa match i allianscupen blir mot Lilla Tjärby, en match vi måste vinna för att kunna gå vidare i cupen.